Slægts- og lokalhistorie og arkiver – udfordringer og muligheder i går, i dag og i morgen

Torsdag d. 9. september. 2021 19.00 – 21.30

Sted: Skallen, Møllergade 99, Svendborg.

Ved rigsarkivar Asbjørn Hellum

Gennem det seneste årti er der sket store forandringer med kraftig digitalisering af samfundet. Det har også ramt Rigsarkivet, stads- og lokalarkiverne og ikke mindst slægtsforskningen, som har taget den digitale udvikling til sig, bl.a. med den lettere og hurtigere adgang til mange arkivalier.

Slægtsforskerne har i en årrække fyldt Rigsarkivets læsesale til bristepunktet. Ved at digitalisere de hyppigst anvendte kildegrupper og gøre dem tilgængelige 24 timer i døgnet, er det lykkedes at betjene endnu flere slægtsforskere og samtidig sikre god plads til alle på læsesalene. For en række lokalarkiver har dette flere steder ført til øget besøgstal og lokalt samarbejde. Den digitale udvikling åbner op for en række nye muligheder for samarbejde og inddragelse af brugerne i udviklingen af nye tilbud.

Forhenværende rigsarkivar Asbjørn Hellum vil fortælle om de forandringer, der er sket, samt hvad der er i udsigt. Hovedvægten vil blive lagt på, hvad det har betydet og vil komme til at betyde for den enkelte slægtsforsker og de lokalhistorisk interesserede samt arkivernes opgaver.

 

Pris: 50 kr. (Medlemmer af Danske Slægtsforskere Sydfyn: gratis).

Billetter købes ved indgangen.

Foredraget er arrangeret af Danske Slægtsforskere Sydfyn i samarbejde med Svendborg Folkeuniversitet.