Faaborg og kunstnerkolonierne 1880-1930

Ved Gertrud Hvidberg-Hansen, museumsdirektør, Faaborg Museum.

Tirsdag den 3. september 19.00-21.00.

Sted: Professionshøjskolen UCL, Klostervænget 4..

I slutningen af 1800tallet opstod der en lang række kunstnerkolonier i hele Europa og Norden, hvor kunstnergrupper slog sig ned uden for de store byer for at dyrke kunsten, områdernes natur og mennesker, fællesskabet og livet selv. Kunstnerkolonien i Faaborg opstod i 1880’erne og foldede sig for alvor ud i 1890’erne og kulminerede med stiftelsen af Faaborg Museum i 1910. 

Kunstnerne Jens Birkholm, Peter Hansen og Fritz og Anna Syberg var født i Faaborg og mødtes i 1880’erne i Mesterhuset i Faaborg, hvor Syrak Hansen havde sit værksted for håndværksmalere. De tiltrak flere andre malere, som tilsammen skabte et aktivt kunstnermiljø i byen. Kunstnerkolonien i Faaborg er enestående i national og international sammenhæng, og de fynske kunstneres værker og virke præsenteres med afsæt i deres genremotiver og landskabsmotiver fra Faaborg og omegn, som i dag udgør en væsentlig del af museets samlinger.

Foredraget tager afsæt i udstillingen Faaborg i blodet – Kunstnerkoloni 1880-1928.

 

Pris: 75 kr. (studerende og pensionister: 50 kr.)

Foredraget arrangeres af Svendborg Folkeuniversitet i samarbejde med AOF. Billetter købes gennem AOF. 

Billetter købes gennem AOF. Knappen "TILMELDING" fører til AOF's side, hvor billetter kan købes. Hvis der er ledige pladser, kan billetter købes ved indgangen.

Det er ikke muligt at købe billetter til reduceret pris via AOF's side. Studerende og pensionister, der ønsker at købe billet til reduceret pris, kan tilmelde sig via AOF's side og angive, at man ønsker at få tilsendt et girokort.

Tilmelding