Partiernes krise – partiernes fremtid - er der en?

Ved Roger Buch, centerleder og forskningslektor, ph.d., cand.scient.pol.

Torsdag den 2. februar 2023 kl. 19.00 - 21.00

Sted: Professionshøjskolen UCL, Klostervænget 4 (Sygeplejerskeuddannelsen).

Entré: 75 kr. Køb billet: se nederst på denne side.

 

Faldende medlemstal, troløse vælgere og partier på offentlig støtte - er nøgleord for de seneste 50 års udvikling i dansk politik. De seneste par år har også været fyldt med historier om politikerlede og privilegier til politikere. Men hvor alvorlige er problemerne? Er vi på vej imod den voldsomme utilfredshed som der er set i Spanien, Chile eller Frankrig? Eller bliver Danmark en fredelig ø i en turbulent verden? Det er nogle af de spørgsmål Roger Buch besvarer i sit oplæg, som også lægger op til debat om partierne og demokratiets fremtid.

 

Roger Buch var i perioden 1993-2004 parti- og kommunalforsker ved Syddansk Universitet i Odense og siden 2004 forsker i samfundsvidenskab ved DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Forskningsmæssigt startede han med studier af lokale partiforeninger og kommunalvalg samt kommunalreformen og regional og kommunal udvikling. I de seneste ti år også studier af journalistisk etik, public service, kommunikation og journalistik i danske regioner, samt mediernes dækning af økonomi og international politik. Han arbejder i øjeblikket med forskellige projekter om udviklingen af lokaledemokrati og er en initiativtagerne til gravercenter.dk, som fra 2023 skal støtte kritisk undersøgende journalistik om lokale og regionale emner. Roger Buch er en af landets mest brugte eksperter om kommunalpolitik, partier og valg. Han er forfatter til en række bøger bl.a. bogen ”Den vigtigste politik” om kommunalvalg og kommunalpolitik.

Foto: Christian Falck Wolff

Pris: 75 kr. 

Foredraget arrangeres af Svendborg Folkeuniversitet i samarbejde med AOF Center Sydfyn.

Billetter købes gennem AOF. Klik på knappen "Køb billet"