Om foredraget
Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem.

En længere beskrivelse af foredraget kommer senere.

Om foredragsholderen
Anders Fomsgaard er født og opvokset i København (Husum). Han er uddannet læge fra Københavns Universitet 1982, dr.med. fra Københavns Universitet i 1990. Nu er han professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet og leder af Virus Forskning & Udvikling (ViFU) ved Statens Serum Institut, København.

Efter virke som reservelæge på forskellige Københavnske hospitaler og afdelinger i 1980erne, har Anders Fomsgaard forsket bl.a. i Tyskland, USA, Frankrig og Danmark på Rigshospitalet og Københavns Universitet i virus- og bakterieinfektioner, immunitet og DNA-vacciner.

Med over 200 publikationer i internationale videnskabelige tidsskrifter, kapitler og patenter, samt uddannelse af forskere og studerende er Anders Fomsgaard en anerkendt international forsker i virus-genetik og immunitet.

Anders Fomsgaard er en ofte benyttet foredragsholder ved internationale konferencer, i europæiske ekspertpaneler samt som formidler af nye virustrusler til den danske befolkning.