Hannah Arendt om tænkning, ansvar og moral

Søndag d. 24. september kl. 10.00-16.00

Sted: Svendborg Kulturhus/Borgerforeningen (Spejldsalen)

Ved Claus Christoffersen, BA i filosofi og oldtidskundskab og underviser i idehistorie.

 

Svendborg Dage med Brecht har i samarbejde med Svendborg Folkeuniversitet inviteret Claus Christoffersen til at holde et foredrag om Hannah Arendts tanker om tænkning, ansvar og moral. Arendts udgangspunkt er, at vi alle har personligt ansvar for udviklingen i samfundet og verden, fordi vi kan og skal tænke selv! Noget der især er vigtigt i en tid hvor hvor mørket igen sænker sig over Europa og verden, hvor intolerancen vinder frem, demokratiet er truet, og krigen igen er rykket nærmere.

Foredraget kan ses som en optakt til teaterforestillingen "Arendt - at se i mørke" som Off Off Produktion og Odense Teater har premiere på i efteråret. Spiller fra 31/8 til 7/10 - 2023 på Værkstedsscenen på Odense Teater.

Billetter til forestillingen kan købes på denne side

Den 29/9 udgives Hannah Arendts bog fra 1968 Mennesker i en mørk tid, hvor hun præsenterer kunstnere og tænkere, der lyste op i første halvdel af det tyvende århundrede, bl.a. Bertolt Brecht og Walter Benjamin. På den måde knyttes forbindelsen til Svendborg på forunderlig vis. 

Claus Christoffersen modtog som den første nogensinde i 2022, Folkeuniversitets Athenepris for at have ydet en helt særlig indsats for videnskabsformidling.

 

Pris: 211 kr. Billetter købes på denne side.