Præsidentvalg i USA midt i en kold borgerkrig

Ved Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier, SDU

Tirsdag d.10. september 2024 kl. 19.00-21.00

Sted: SEF, Fåborgvej 44, 5700 Svendborg (Auditoriet).

Entré: 40 kr.

Svendborg Folkeuniversitet tilbyder dette foredrag til en meget lav pris, da det er en del af Folkeuniversiteternes Dag, hvortil der ydes tilskud.

USA’s præsidentvalg 2024 finder sted i en nation præget af ”kold borgerkrig” små fire år efter, at frustrerede Trumptilhængere stormede Kongressen den 6. januar 2021.

Hvorfor er USA så politisk polariseret i dag? Hvad er det for nogle mærkesager, der deler amerikanerne? Hvor dybt stikker den politiske splittelse historisk set? Hvordan kommer præsidentvalget til at forløbe? Hvilken betydning har primærvalgene og valgmandskollegiet? Hvorfor kommer valgkampen til at blive udkæmpet mellem Joe Biden og Donald Trump, der begge er historisk upopulære? Er USA’s demokrati truet?

Jørn Brøndal er professor og leder af Center for Amerikanske Studier og har skrevet flere bøger og artikler om amerikansk politik, race og etnicitet, herunder det roste værk Det Sorte USA (2020). Han optræder ofte på dansk TV og radio. I 2020 vandt han Syddansk Universitets Forskningsformidlingspris.