Renæssancens grotesker

Ved Maria Fabricius Hansen, dr.phil. og lektor i Kunsthistorie, Københavns Universitet.

Onsdag d. 6. november 2019, 19.00-21.45.

Sted: Professionshøjskolen UCL, Klostervænget 4 (Sygeplejerskeuddannelsen).

Renæssancen – perioden omkring 1500 i Italien – er kunstnerisk enestående. En række af de helt store kunsternavne (Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo), som stadig er berømte i dag, arbejdede i byer som Rom og Firenze med maleri, skulptur og arkitektur, som kom til at danne skole i århundreder.

Men sideløbende med de store enkeltpersoners berømte værker, er perioden rig på omfattende billedudsmykninger, som er udarbejdet af de værksteder, de store mestre drev. Teams af kunstnere, som i dag ofte er mere eller mindre ukendte, udførte de designs, som mestrene havde udtænkt.

Det kunne fx være ”grotesker”, som var den store mode i vægmaleri i 1500-tallets Italien, brugt som udsmykning i fornemme villaer og paladser. Groteskerne er fulde af sjove, opfindsomme og mærkelige, ja, netop groteske motiver. I foredraget hører vi om, hvad det var for en billedtradition, de havde deres oprindelse i, og hvorfor denne billedform er så karakteristisk akkurat for 1500-tallet.

Pris: 75 kr. (studerende og pensionister: 50 kr.)

Foredraget arrangeres af Svendborg Folkeuniversitet i samarbejde med AOF. Billetter købes gennem AOF. Knappen "TILMELDING" fører til AOF's side, hvor billetter kan købes. Hvis der er ledige pladser, kan billetter købes ved indgangen.

Det er ikke muligt at købe billetter til reduceret pris via AOF's side. Studerende og pensionister, der ønsker at købe billet til reduceret pris, kan tilmelde sig via AOF's side og angive, at man ønsker at få tilsendt et girokort.

Tilmelding