Sig det med neger

Forskertourné Hearts & Minds om Generationer

Ved Søren Hein Rasmussen, ph.d. i historie og forfatter, MegaNørd.

Onsdag d. 18. september 2019, 19.00-21.00.

Sted: Professionshøjskolen UCL, Klostervænget 4.

Selvom de ikke har til hensigt at såre nogen, og de faktisk bare taler, som de altid har gjort, oplever mange i dag, at deres måde at tale på om fx andre folkeslag bliver angrebet. Hvorfor skal vi pludselig kritiseres for at bruge ord og vendinger, som ellers hidtil har været gode nok? Og som endda har været benyttet gennem generationer?

Men hvilke betydninger har der til forskellige tider været koblet til vores konkrete sprogbrug om fremmede folk? Vi ser nærmere på, hvordan gamle opfattelser og betydninger kan rejse med sproget og kulturen fra vore forældres og bedsteforældres tid – uden at vi måske er bevidste om det.

Om Hearts & Minds
Vidensfestivalen Hearts & Minds handler om sundhed, trivsel og det gode liv. Festivalen begyndte i Aarhus i 2015 og er siden vokset sig stor og landsdækkende. Hearts & Minds 2019 er en national begivenhed med knap 100 events og forelæsninger i mere end 30 danske byer. På festivalen smelter sanselige oplevelser sammen med viden, kunst og kultur og giver inspiration til det gode liv. Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning står bag vidensfestivalen Hearts & Minds, der er støttet med midler fra Lundbeckfonden.
Se mere om festivalen på Heartsandminds.fuau.dk

Deltagelse er gratis.

Arrangeret af Svendborg Folkeuniversitet i samarbejde med Hearts & Minds forskertourné (Tema Generationer).