Antigone i ny oversættelse

Onsdag den 20. februar 2019 kl. 19.00-21.00

Sted: Bibliotekets mødelokale, Svinget, som er over for selve biblioteket.

Ved Marcel Lysgaard Lech, PhD og lektor på Klassiske Studier ved SDU

De antikke græske tragedier af Aischylos, Sofokles og Euripides bliver fortsat læst og opført ikke bare i Europa, men i det meste af verden.
Forudsætningen herfor er gode og tidssvarende oversættelser. Tragedierne, der blev skrevet for ca. 2500 år siden, har vist sig langtidsholdbare, mens oversættelser har en udløbsdato. Danmark er et lille sprogområde, men vi er i den heldige situation, at der løbende er udkommet fine oversættelser af tragedierne og andre græske klassiske tekster.
Foredraget vil fortælle om de mange problemer, der møder en oversætter, når man har at gøre med en vaskeægte klassiker som Sofokles’ Antigone, samt give en indføring i værkets mange facetter.
Marcel Lysgaard Lech har i sin forskning beskæftiget sig med det antikke drama og har i de senere år udgivet en række anmelderroste oversættelser af græske tragedier og komedier. Oversættelsen af Antigone udkommer i foråret 2019.

Pris: 75 kr. (studerende: 50 kr.)

Foredraget arrangeres af Svendborg Folkeuniversitet i samarbejde med AOF. Billetter købes gennem AOF. Knappen "TILMELDING" fører til AOF's side, hvor billetter kan købes. Hvis der er ledige pladser, kan billetter købes ved indgangen.

Det er desværre ikke muligt at købe billetter til reduceret pris via AOF's side. Studerende, der ønsker at købe billet til reduceret pris, kan ringe til AOF (6221 7373), tilmelde sig og få tilsendt et girokort.

 

Tilmelding