Tilblivelsen af det moderne menneske

Ved  Eske Willerslev, professor i DNA-forskning , Globe Institute, Københavns Universitet

Tirsdag d. 17. november 18.45-21.00

Sted: SEF, Fåborgvej 44, 5700 Svendborg (Auditoriet).

Livestream fra Aarhus Universitet.

Deltagelse gratis, men pga coronarestriktioner er der et begrænset antal pladser (45) til rådighed. Vi skal derfor have en forhåndstilmelding.

Man tilmelder sig ved at "købe" en gratis billet via dette link.
Billetsalget åbner d. 27. oktober.

Man kan købe 2 billetter.  Hvis en større gruppe ønsker at deltage, bedes man skrive en mail herom til svendborgfolkeuniversitet@gmail.com for at høre, om det er muligt.

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.

I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.