Ved Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Tirsdag d. 10. november 18.45-21.30 (NB! Bemærk forlænget pga. smagsprøver)

Sted: SEF, Fåborgvej 44, 5700 Svendborg (Auditoriet).

Livestream fra Aarhus Universitet.

Deltagelse  i livestreamingerne er normalt gratis, men denne gang er der en entre på 30 kr. som betaling for de øl, malt og humle som deltagerne skal smage under foredraget. 

Pga coronarestriktioner er der et begrænset antal pladser (45) til rådighed. Vi skal derfor have en forhåndstilmelding. Billetter skal købes via dette link.
Billetsalget åbner d. 20. oktober.

Man kan købe 2 billetter.  Hvis en større gruppe ønsker at deltage, bedes man skrive en mail herom til svendborgfolkeuniversitet@gmail.com for at høre, om det er muligt.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces, som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen. 

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning, og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.